Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar ile açık ortaokul ve açık lisede eğitim gören öğrencilerin uzaktan online ortamda sınava girmeleri uygun bulundu. Buna göre ilk sınavlar 25 Şubat tarihi itibari ile başlayacak olup Mart Mart tarihine kadar devam edecektir. Adaylar istediği tarihte sınava girebilecektir. 1. dönem sınav duyurusu geldi. Sınav kuralları ve sınavın nasıl yapılacağı öğrenildi. Peki açık okul sınavları nasıl yapılacak? İşte özetli şekilde detayları sizlere aktarıyoruz.

Sınav Detayları

Açık ortaokul ya da açık lisede sınava girecek olan öğrencilere her ders için 20 soru sorulacak, sorularda 4 şık olacak ve adaylar istediği cevabı işaretleyebilecektir. Sınavlar Açıköğretim Kurumları AÖK aracılığı ile yapılacak olup adayların şifresini bilmemesi durumunda MEBBİS'i araması gerekmetkedir.

Sisteme giren adaylar sınav bölümüne giriş yapabilecek ve karşısına aldığı o dönemin tüm derslerini görebilecektir. İstediği dersin sınavını başlat butonuna basarak başlatacak olan adaylar 20 soruluk testleri 25 dakikada bitirmesi gerekiyor. Soruyu işaretleyip emin olduktan sonra kaydet ve ilerle diyecek olan adaylar eski soruya tekrar dönemeyecektir. Tüm sorular bittikten sonra ise sınavı bitir ve kaydet diyen adaylar sınavı tamamlamış olacaktır.

Sınav Kuralları Nedir?

Açıköğretim sınavında adayların telefon ekranında ya da bilgisayarlarında sadece açıköğretim sınav penceresi açık olacaktır. Arka planda hiçbir uygulama çalışmayacak, yeni hiçbir sayfa açılmayacak, başka hiçbir işlem yapılmayacak, ekran resmi alınmayacak, farklı bir cihazdan cevaplara bakılmayacak, kişinin kendisi yerine başkası sınava girmeyecektir. Kural ihlali yapan sınav öğrencisi ya da görevlisine cezai işlem uygulanacaktır.

Açıköğretim Lisesi Duyurusu İçin: https://bit.ly/374ybQp

Açık Ortaokul Duyururusu İçin: https://bit.ly/3qbsE26