18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan bildiri ile açıköğretim fakültesi sorularının bir bölümünde açık uçlu soruların sorulacağı duyuruldu. Yine bu sene yapılacak olan Yükseköğretime Giriş Sınavı ile Lisans Yerleştirme Sınavlarında da açık uçlu soruların sorulması beklenmektedir. Milyonlarca adayı ilgilendiren bu konu hakkında yüzlerce sorular sorulmaya başlandı. Peki açık uçlu sorular nasıl olacak?

Açık Uçlu Sınav Dönemi

Açık uçlu sınav dönemine yeni geçildiği için sınav sorularında köklü bir değişiklik yapılmayacak ve her ders için en fazla birkaç tane klasik soru sorulacak. Bu soruların cevapları ise maksimum bir ya da iki kelime olacak. Aynı zamanda doğru yanlış ya da eşleştirme soruları da sorulabilecek. Optik konusunda her hangi bir açıklama yapılmadı ancak açık uçlu sınav soruları sorulacağı için bu konu hakkında açıklama yapılması bekleniyor.

Yine açık uçlu sınav sorularına her hangi bir örnek verilmedi ancak şu şekilde olacağı belirtilebilir. Sorulan sorularda bir kitabın yazarı istenir ve sizin yazarın kim olduğunu bilmeniz gerekir. Ya da dönemin padişahı, dönemde yapılan anlaşmalar, savaş tarihleri vb. gibi sınav soruları sorulabilir. Açık uçlu sınav dönemine yeni geçileceğinden bu soruların da daha kolay sorulması beklenmektedir.