Ölçme, Seçme ve yerleştirme merkezi başkanlığından az önce gelmiş olan duyuru ile merakla beklenen YDS başvuruları başladı. ÖSYM yayımladığı YDS başvuru kılavuzu ile farklı dillerde uygulanacak olan YDS başvuruları başladı. Adaylar başvurularını elektronik ortamda ÖSYM üzerinden gerçekleştirecekler. Nisan'da uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı için adayların sınav ücretini başvuru tarihleri içerisinde ÖSYM anlaşmalı bankalara yatırmaları gereklidir.

2022 YDS/1 Başvurusu Başladı!

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2022-YDS/1) 10 Nisan 2022 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 17 – 28 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. Ayrıca başvuru sırasında adaylardan HES bilgisi de istenecektir. Başvuru yapacakların mutlaka HES kodunu iletmeleri gerekmektedir.

2022 YDS Sınav Ücreti Ne Kadar?

ÖSYM 2022 yılı YDS başvurularının alınması için Sınav ücretini 185 TL olarak paylaşıldı. Adayların Sınav Ücretini ÖSYM anlaşmalı Bankalara yatırmaları gereklidir. Sınav ücreti 17 – 28 Şubat 2022 (Ücret ödeme için son gün, 1 Mart 2022) arasında ödenecektir.

ÖSYM Anlaşmalı Bankalar Hangileri:

Dikkat: Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp, bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeleri

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

İş Bankası’nın tüm şubeleri, internet bankacılığı ve mobil bankacılık

Sınav ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Adayların sınav ücretini yatırırken banka görevlisine Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (YDS) sınav ücretini yatıracağını, T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini söylemeleri yeterlidir. Adaylar isterlerse sınav ücretini banka şubelerine gitmeden internet aracılığıyla veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırabilirler.

2022-YDS/1 Başvuru Kılavuzları:

Başvuru Kılavuzu

Aday Başvuru Formu

Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu

Başvuru Merkezleri

Adres İline Göre Tercih Edilebilecek Yakın Sınav Merkezi

Editör: TE Bilisim