Yaklaşan YKS sınavı ile birlikte birçok öğrenci istedikleri üniversite ve bölümleri kazanmak için ter dökecek bu noktada ise gündemde yer alan bir açıklamaya göre İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ile protokol imzalayan YÖK belirlenen bölümleri tercih edip okuyan öğrencilere 2 bin 334 TL burs ve sonrasında istihdam olanağı sunulacağı açıklandı. Öğrencilere burs müjdesi verilen bölüm ve diğer detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Protokol İmzalandı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından yapılan açıklamada 2020 ile 2021 eğitim öğretim döneminde üniversite sınavında ilk50 bine giren öğrenciler arasından maden başta olmak üzere jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliği bölümlerini tercih edenlere asgari ücret tutarında burs ödeneceği ifade edildi. Buna göre bu bölümleri tercih eden öğrenciler, İMİB ile imzalanan protokol gereği 2020 YKS sınavı sonuçları sonucuna göre bu bölümleri tercih etmesi durumunda burs ve istihdam olanağından yararlanacak.

YÖK Başkanı Açıkladı

YÖK Başkanı tarafından yapılan açıklamada ayrıca "İş birliğimiz neticesinde, üniversite sınavında ilk 50 bine giren ve ilk 5 tercihinde bu bölümlerden en az birini tercih eden ve yerleşen öğrencilere, aylık net asgari ücret tutarı kadar, 50 bin ile 65 bin arasında olanlara net asgari ücret tutarının yarısı kadar, 65 bin ile 80 bin arasında olanlara ise net asgari ücret tutarının üçte biri kadar İMİB tarafından karşılıksız burs verilecek. 2020-2021 eğitim öğretim döneminden itibaren verilmeye başlanacak burs miktarı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu'nun kararları doğrultusunda her yılın başında güncellenecek. Diğer kurum ve kuruluşlardan da burs alınması bu eğitim bursunun alınmasına engel teşkil etmeyecek” ifadeleri ile imzalanan protokolü açıkladı.

Editör: TE Bilisim