2020 YKS sonuçları ne zaman (saat kaçta açıklanacak) belli oldu ÖSYM sonuç açıklama sayfası!

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından 81 il genelinde koronavirüs önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilen 2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak belli oldu. ÖSYM sınav  takvimine göre YKS oturumlarından TYT, AYT, YDT Oturumları Haziran ayında gerçekleştirilecek tamamlandı. ÖSYM 2020 YKS sonuçları 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak adaylar Sınav sonucunu öğrenmek için T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM sonuç açıklama sitesi olan www.osym.gov.tr adresinden sorgulama gerçekleştirebilecekler.

2020 YKS SONUÇ AÇIKLANMA TARİHİ;

Yks sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? 28 Temmuz 2020 günü açıklanacak fakat saat kaçta açıklanacak bu konuda yeni bir açıklama bulunmuyor ÖSYM sınavları salı günü mesai saatleri içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar için üniversiteli olma hedefinde önemli bir tercih işlemlerine başlayacaklar. Tyt den 150 ve üzeri puan alanlar herhangi bir yüksek programı Yükseköğretim programlarını tercih yapabilirler. Sözel eşit ağırlık sayısal ve yabancı dil puanlarının 170 puan ve üzeri olanlar için lisans bölümlerinden tercih yapmak yeterli olacak. Özel yetenek programı ile öğrenci alan programlar için tyt puan 150 ve üzeri olması yeterli olacak.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

YKS tercihleri ne zaman yapılacak? Üniversite adaylarının YKS tercihleri 6 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak. 8 gün tercih suresi devam edecek. 14 Ağustos 2020 günü tamamlanacaktır. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yeni Kılavuz açıklanacak ve bu kılavuzun ardından adaylar internet ortamında başvuru gönderebileceklerdir. Tercih kılavuzu ve sonuçlar açıklandığında anında öğrenmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim