Her yıl milyonlarca öğrencinin 1 yıl boyunca çalışarak hazırlandığı YKS sınavı ile ilgili beklenen tarih belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün yapılan resmi duyuru ile birlikte 2020 yılında gerçekleştirilecek pek çok farklı sınav için tarihi bilgiler paylaşdı.

Yapılan resmi açıklamalar doğrultusunda YKS kapsamında gerçekleştirilecek TYT,AYT ve YDT sınavları için detaylı, tarihi bilgiler resmen netleşti. Açıklamalara göre 6 Şubat 2020 tarihi itibari ile başvuru sürecinin başlayacağı ve 3 Mart tarihi itibariyle başvuru sürecinin tamamlanacağı açıklandı. Daha sonrasında ise başvuru yapan adaylar olarak 20 Haziran 2020 yılın tarihinde TYT sınavına girecek. 21 Haziran 2020 tarihinde ise AYT ve YDT yapılacak oturumla gerçekleştirilecek.

2020 YKS Başvuru Nasıl Yapılacak?

2020 yılında gerçekleştirilecek olan YKS sınavı için adayların ÖSYM sitesinde açılacak olan başvuru ekranı üzerinden başvurularını yapması mümkün. Bu nedenle 6 Şubat tarihinde açılacak olan online başvuru ekranını kullanabilecek olan öğrenciler, sınav için gerekli olan tüm işlemleri online olarak gerçekleştirebilecek.

Başvuru sırasında adaylar hangi sınava gireceğini önceden bildirilerek sınav ücretlerini yatıracak. YKS dahilinde TYT, AYT ve YDT gibi farklı sınavlar yapıldığı gibi adaylar yabancı dil kriteri isteyen bölümler için YDT, ya da kendi alanlarına yönelik farklı meslek tercihleri yapmak için AYT’nin sadece belirli bölümlerini yapmak durumunda.

YKS: Yükseköğretim Kurumları Sınavı

TYT: Temel Yeterlilik Testi

AYT: Alan Yeterlilik Testi

YDT: Yabancı Dil Testi

Editör: TE Bilisim