Türkiye’de bursluluk sınavına giriş yaparak eğitiminde avantaj elde etmek isteyen öğrenciler için bursluluk sınavı gerçekleştirildi. Sınav sonrasında ise 2020 İOKBS bursluluk sonuçlarına gözler çevrildi. Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilen bursluluk sınavında, sınav sonuçlarıyla ilgili net tarih paylaşıldı.

2020 İOKBS bursluluk sınavı ne zaman açıklanacak?

2020 bursluluk sınav sonuçları için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre bursluluk sonuçları 28 Eylül günü itibariyle resmen duyurulacak. Bu doğrultuda, sınava giriş yapan öğrenciler 28 Eylül günü MEB sistemi üzerinden yapılacak açıklamaları takip ederek bu süreci takip edebilecek. Açıklamalar sonrasında ise burs almaya hak kazanan adaylar, Ekim ayı itibariyle ödemelerini alabilecek.

İOKBS bursluluk puan hesaplama nasıl yapılır?

3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sınavda, ham puan hesaplanıyor. Öğrencilerin ham puanlarının toplamı, sınava giren öğrencilerin sayısına bölünüp test ortalaması bulunuyor. Ham puan, test ortalaması ve öğrenci sayısı ile test standart sapması hesaplanıyor. Adaylar için bu şekilde belirlenen puanlar ile birlikte genel bir sıralama yapılıyor. Böylece öğrenciler sıralamaya girerse, burs almaya da hak kazanıyor. Şartlara uymayan adayların ise mevcut sınavları iptal edilebiliyor.