Pandemi nedeniyle ertelenen sınavlardan bir tanesi de Engelli Kamu Personeli Seçme sınavı oldu. Adaylar 11 Ekim 2020 tarihinde 2020 EKPSS sınavına girecekler. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklamada, geç başvuru alınacağını ifade etmişti. Başkan Halis Aygün yapmış olduğu açıklamada; Yabancı Dil Sınavı, 2020 YDS, 2020 DİB-MBSTS sınavı ve 2020-EKPSS sınavı geç başvurusu alınacağını ifae etmişti. Adaylardan Ağustos ayı içerisinde Aday işlemleri sistemi üzerinden başvuru alınacaktı. Fakat herhangi bir başvuru alınmadı. Eylül ayı içerisinde ÖSYM bir duyuru yapması ve başvuru alınması bekleniyor.

Kamu kurumlarında ilk kez atanacak olan adaylar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumların taleplerini toplamaya başladı. Kurumların AÇSB'ye bildirimlerinin ardından atama yapılacak kurum ile kadroların adeti belirlenmiş olacak. Bu kapsamda farklı eğitim düzeylerinde ilköğretim, lise, önlisans lisans mezunu adaylar için sınavın tamamlanması bekleniyor

EKPSS SINAV TARİHİ NEDİR?

Ertelenen sınavlardan bir tanesi olan ekpss 11 Ekim 2020 tarihinde yapılacak. Ardından sonuçlar ise 12 Kasım 2020 tarihinde adaylara duyurulacak. Kura başvurularının alınması ile atamalar gerçekleşecek. 

KURA BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Açıklanan takvime göre ekpss kura başvuruları 13 Ekim ile 26 Ekim tarihleri arasında alınacak. Geç başvuru için tarih ise 10 ile 11 Kasım olarak açıklandı. Adaylar kendi branşlarında atama beklediklerini işin olsa sitesi üzerinden yorum ve mesaj göndererek talep etmekteler. Sizde sayfanın altında bulunan yorum yaz bölümünden bu konu ile ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim