2020 yılında gerçekleştirilecek sınavlardan bir tanesi olan Dikey Geçiş Sınavı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan resmi duyuru ile birlikte netleşti. Özellikle 2020 yılında bir üst bölüme geçiş yaparak eğitimlerini 4 yıllığa tamamlamak isteyen öğrenciler için büyük bir öneme sahip olan Dikey Geçiş Sınavı başvuru tarihlerinin ne zaman olduğu ve sınavı ne zaman yapılacağı ile ilgili soru işaretleri resmi açıklama ile birlikte tamamen giderilmiş oldu.

2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

2020 yılı dahilinde Dikey Geçiş Sınavı için başvurular 13 Mayıs 2020 tarihi itibariyle başlayacak. 21 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecek olan başvurularda adayların süreyi kaçırmaması ve ilgili tarihlerde başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet sitesi üzerinden yapması gerekmektedir.

2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Başvuru Ne Zaman Yapılacak?

Başvuru süreci sonrasında başlayacak sınav tarihlerinde ise sınav 5 Temmuz 2020 günü gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde yapılacak olan bu sınav ile birlikte dikey geçiş konusunda adaylar tercih sürecini geçiş yapacak. Açıklamalar doğrultusunda herhangi bir aksaklık olmaması halinde sınav sonuçları 29 Temmuz tarihinde açıklanacak.

DGS Hakkında

Adayların temel Matematik ve Türkçe sorularını çözmesi gereken sınavda 60 Matematik 60 Türkçe soru sorulmaktadır. Toplamda 120 soru üzerinden değerlendirilecek olan öğrencilerin sınav süresi ise 150 dakika olarak belirlenmiştir.