2020 DGS sınavı ne zaman sınav ücreti ödemesi son günü?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılda bir kez gerçekleştirilen sınavlardan bir tanesi de dikey geçiş sınavıdır. 2 yıllık meslek yüksek okulu bölümlerinden mezun durumunda bulunan ve mezun olan öğrencilerin 4 yıllık lisans bölümlerine eğitimleri devam edebilmeleri için ÖSYM'nin açmış olduğu bu sınava başvuru yaparak sınav ücretini ödemeleri ve 2020 DGS sınavı için Sözel sayısal eşit ağırlık bölümlerinden yeterli bir puan alarak tercih yapmaları gerekmektedir.

DGS ÜCRETİ SON TARİHİ!

ÖSYM DGS 2020 başvuruları 17 Haziran 2020 tarihinde tamamlandı. Adaylar başvuru işlemlerini 81 il genelinde sınav başvuru merkezi aracılığıyla internet üzerinden Aday İşlemleri Sistemi aracılığıyla gerçekleştirdiler. Buna göre sınav ücretlerinin yatırılması için gerekli olan tarih 18 Haziran 2020. Adayların Perşembe günü 23.59 a kadar ücretleri anlaşmalı bankaların banka şubelerinden Atmlerden internet bankacılığından ya da kredi kartı ile ödeme için ÖSYM ödeme sayfası üzerinden başvuruları gerçekleştirebilirler.

2020 DGS başvuru ücretleri 130 TL olarak açıklandı. Başvuruyu kaçıran adaylar için geç başvuru tarihi 3 Temmuz 2020 olarak açıklanırken adayların geç başvuru ücreti 195 TL Olacak.

DGS TABAN PUANLARI;

Hukuk fakülteleri, Mühendislik Fakültesi, iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, fen-edebiyat fakülteleri, eğitim fakülteleri ve birçok üniversite fakültesine geçiş yapmak isteyen öğrenciler için taban puanler belli oldu. 1 yıl boyunca sınava her yıl on binlerce öğrenci başvuru yapıyor. Merak edilen diye konulardan bir tanesi de 2020 DGS taban puanlarıdır ÖSYM kılavuzlarında kontenjanlar ve  taban puanlar açıklandı. Tüm detayları erişmek için tıklayın.

2020 DGS Başvuru Tarihleri, Ücreti, Hukuk, Mühendislik Kontenjanları Açıklandı!

Editör: TE Bilisim