2020 DGS sınavı ne zaman yapılacak? Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezi tarafından açıklanan ÖSYM sınav takvimine göre son güncellenen dikey geçiş sınav tarihi belli oldu. Üniversitelerin 2 yıllık meslek yüksekokullarında mezun durumda olan ya da daha önce mezun olan adaylar 4 yıllık lisans bölümlerine devam edebilmek için girmek zorunda oldukları sınav olan dikey geçiş sınavı ÖSYM tarafından yılda bir kez yapılmaktadır. 2020 DGS sınav tarihi belli oldu. Adayların Öncelikle başvurularını tamamlamış olmaları istenmektedir. Bu sebeple 9 Haziran 2020 tarihinde başlayacak olan başvuruların 17 Haziran 2020 saat 23.59 a kadar aday işlemleri sistemi üzerinden ya da başvuru merkezleri aracılığı ile tamamlamak gerekmektedir. eğitim bilgileri, güncel fotoğraf, adaya ilişkin bilgilerin sistemde güncel olması halinde Online olarak başvurular tamamlanabilecek, adaylar  başvuru ücretlerini gerek Kredi kartı üzerinden gerek bankaların Ödeme Sistemleri aracılığıyla tamamlayabileceklerdir.

DGS SINAVI BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS 2020 sınavı 9 Ağustos 2020 tarihinde Saat 10.15 te gerçekleştirilecektir. Sınav sonuçları 9 Eylül 2020 tarihinde açıklanacaktır. geç başvurular 3 Temmuz tarihinde yapabilecektir.

DGS başvuru ücreti ne kadar. Geçtiğimiz yıllarda açıklanan kılavuzlara göre sınav ücretlerinin 120 TL olması ve geç başvuru ücretini ise 180 TL olması kararlaştırılmıştı. ÖSYM kılavuzunda açıklaması ile sınav ücretinin belli olması bekleniyor.

SINAV KONULARI VE ÖBP PUANI;

DGS sınav konuları; Adaylar sınavda 60 Türkçe ve 60 matematik olmak üzere 120 sorudan oluşan soruları yapmaları istenilmektedir sınavda adaylara verilecek olan süre ise 150 dakikadır. Eşit ağırlık, sözel ve sayısal bölümlerden yerleşmek istedikleri üniversitenin bölümüne göre ağırlık puan hesaplaması yapılacaktır. Dikey geçiş sınavına girecek öğrenciler için önemli konulardan bir tanesi de önlisans başarı puanı olarak isimlendirilen ÖBP puanıdır. ÖBP en düşük 50 en büyük puan ise 100’dür. adayların önlisans not ortalamalarının 0.08 ile çarpmasından elde edilir.