DGS ile ALES Yeniden Başvuru Açıldı! Ales başvuru tarihi, başvuru ücreti Sınav Tarihi!

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından yılda bir kez gerçekleştirilen sınavlardan bir tanesi dikey geçiş sınavıdır. 2 yıllık meslek yüksekokullarında okuyan mezun durumda bulunan ta da mezun olan adayların girdiği DGS 2020 sınavı geç başvuruları başladı. Diğer yandan 13 Mart ile 23 Mart tarihleri arasında başvuruları tamamlanan akademik lisansüstü sınavı 2020 ALES başvuruları yeniden erişime açıldı.

2020 ALES/1 BAŞVURU TARİHLERİ

ÖSYM'nin yaptığı son dakika açıklamaya göre 2020 Ales/1  sınavı için başvuru tarihleri belli oldu. Adaylar 81 il genelinde Milli Eğitim'e bağlı okullarda oluşturulan ösym sınav başvuru merkezleri ile, başvuru eğitim bilgileri fotoğrafları güncel olan adaylar için ise ÖSYM resmi internet sitesinde aday işlemleri sistemi üzerinden Online olarak başvuru adımlarını tamamlayabilecekler. ALES başvuru tarihleri nedir? 2 Temmuz tarihinde başlayan başvuru adımlarının 6 Temmuz 2020 tarihine kadar gerçekleştirilecektir.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? KREDİ KARTI İLE ÖDEME!

ALES başvuru ücreti nedir ve nasıl ödenir? Adaylar, sınav ücreti için anlaşmalı bankaların internet bankacılığı, mobil bankacılık, ATM'ler ve şubelerden ödemelerini 2 ile 7 Temmuz 2020 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Kredi kartı ile ödeme yapacak vatandaşlar için ÖSYM ödemeler menüsünden ve işlemlerde yer alan ödemeler menüsü altındaki işlemlerden, kredi kartı yâda banka kartı ile ödemelerini tamamlamaları mümkün hale gelmiştir.

ALES başvuru kılavuzu için tıklayın.

DGS GEÇİŞ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

ÖSYM DGS sınav başvuru tellerinde başlarını tamamlayamayan adaylar için 3 Temmuz 2020 tarihinde saat 23.59 a kadar başvuru yapabilecekler. Adaylar için sınav 9 Ağustos 2020 tarihinde saat 10.15 gerçekleştirilecektir. DGS geç başvuru ücreti 130 TL olarak belirlenmiştir.

Editör: TE Bilisim