Kamu kurumlarında memur olmak isteyen adayların Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan tercih sonuçlarını açıkladı. Buna göre 2019/7 KPSS yerleştirme sonuçlarında en düşük ve en yüksek puanlar nasıl oluştu? Sonuçlar nasıl öğrenilebilecek?

SAĞLIK BAKANLIĞININ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI SONUÇLARI;

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında sağlıkçı ve çok sayıda memur alımları için gerçekleştirilen tercih işlemleri 13 Aralık ile 19 Aralık tarihleri arasında alınmıştı. YerleştimE sonuçlar 14:00'dan itibaren ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden duyuruldu. Sonuçlar için sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulama yapabilirisiniz.

ORTAÖĞRETİM EN DÜŞÜK ATAMA;

Ortaöğretim mezunlarına ait açıklanan tercih sonuçlarına göre Ağrı Doğubeyezıt 2 nolu ail sağlık hizmetleri istasyonu sağlık teknileri kadrosundaki atamada 83,92916 puan ile atama gerçekleştirildi. 

Atama puanları

LİSANS MEZUNU EN DÜŞÜK ATAMA;

Lisans mezunu adayların yapmış olduğu kadrolarda atama sonuçlarına göre en düşük puan 59,98865 ile Perfüzyonist kadrosunda oldu. Ağrı Devlet Hastanesine yapılan atamayı 60,72414 puan ile Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi takip etti.

Lisans mezunu atama en düşük ve en yüksek puanlar

ÖNLİSANS MEZUNU EN DÜŞÜK ATAMA;

İstanbul Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Merkezine 70,56531 puan ile eczane sağlık teknikeri kadrosunda atama gerçekleştirildi. 70,68238 puan ile İstanbul haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sağlık teknikeri alımı yapıldı.

Önlisans mezunu en düşük ve en yüksek puanlar

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim