2019 yılı için üniversiteye giriş sınavı 15 Haziran 2019 tarihinde yapılmıştı. Milyonlarca adayın katıldığı 2019 Yılı Yüksekçğretim Kurumları Sınavı için Temel Soru Kitapçıkları ve cevap Anahtarı 16 Haziran 2019 tarihinde sınava katılan adaylara sunulmuştu. ÖSYM bu yönde yaptığı duyuru ile adaylar sorulara ve caplarına bakarak az çok tahminde bulunabildiler. Ancak ÖSYM yaptığı duyuruda bir sorunun iptalinin karar verildiği adaylarda tepkiler yarattı.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere bu haberimizde sonuçların ne zaman açıklanacağını ve hangi sorunun iptali istendiği bilgilerini verecek ve iptal edilen soruyu sizlerle paylaşacağız.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 yılı YKS (TYT, AYT ve YDT) sonuçları için ÖSYM adaylara tarih verdi. Milyonların katıldığı bu tarihi sınavın sonuçları Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Sonuçlarda ise adaylara, Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı, TYT puanı ve başarı sırası, varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) açıklanacaktır.

YKS DE BİR SORU İPTAL EDİLDİ!

ÖSYM tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre "2019-TYT Temel Soru Kitapçığındaki Matematik Testinin 7. sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir. 2019-YKS Kılavuzunun "3.10.1. Sınav Puanları Nasıl Hesaplanacaktır?" maddesinde yer alan "Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır." hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır" şeklinde açıklamalar yapıldı.

İPTAL EDİLEN SORU HANGİSİDİR?

SORUNUN İPTALİ SONRASI ADAYLARIN YORUMU:

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda 7. sorunun iptali sonrasında adaylarında yorumları oldu. Adaylar sosyal medya üzerinde yaptıkları yorumlarda, bu sorunun çok kolay olduğu ve bu soruda hiç bir adayın yanlış yapmadığı yönde düşünen adaylar oldu. 

Sizce gerçekten bu soru kolaymıydı? Siz iptal edilen soru hakkında ne düşünüyorsunuz? Bütün yorumlarınızı sitemize bekliyoruz..

Editör: TE Bilisim