Kamu kurumlarında memur, hizmetli ve diğer kadrolarda görev yapmak isteyen adaylar EKPSS sınav sonuçlarına göre 19 Aralık ile 23 Aralık tarihleri arasında ÖSYM üzerinden tercih yaptılar.

2019 EKPSS tercihlerinin tamamlanmasının ardından pek çok aday arama motorları google üzerinden 219 ekpss tercih sonuçlar ne zaman açıklanacak diye sormaktalar. Kritik hafta 30 Aralık tarihinde başlayacak. 2019 yılının son günlerinde ÖSYM tarafından tercih sonuçları açıklanabilir.

2019-EKPSS TERCİH SONUÇLARI;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Z. Zümrüt Selçuk daha önce yaptığı açıklamalarda 2019 Aralık ayı içerisinde kura töreni yapılacağını ifade etmişti. Kura töreni ardından adaylar kamu kurumlarına yerleşerek görev yapmaya başlayacaklar. Öğrenim düzeyinde lise önlisans ve lisans mezunu olan adaylar öğrenim düzeylerine göre yüksek puandan başlayarak atamaları gerçekleştirilecek.

2020 EKPSS SINAV TARİHLERİ;

Diğer yandan 2020 yılı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları ne zaman yapılacak belli oldu 2020-EKPSS başvuruları 24 Ocak tarihinde alınmaya başlanacak. 12 Şubat 2020 tarihine kadar ÖSYM merkezlerinden ve Aday İşlemleri Sisteminden başvurular alınacak. Sınav tarihi ise 26 Nisan 2020 olarak açıklandı. Kura başvurular için 28 Nisan ile 12 Mayıs tarihleri arasından başvurular ÖSYM üzerinden alınacak. Ekpss tercih sonuçları açıklanır açıklanması işin olsa sitesi üzerinden adaylara duyuracağız. Gelişmeleri takip etmeye devam ediniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim