Yükseköğretim Kurulu YÖK ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM arasında yapılan anlaşma ile önlisans yani 2 yıllık üniversite okuyan adayların bölümlerini lisans 4 yıllığa tanımalarına imkan sağlandı ve bu imkan doğrultusunda her sene Dikey Geçiş Sınavı DGS düzenlenmektedir. DGS'Ye girebilmek için adayların her hangi bir üniversitenin her hangi bir ön lisans programından mezun olması ve bölümünün DGS için uyumlu olması gerekmektedir.

İlgili şartları sağlayan adaylar DGS'ye katılım sağlayarak puan elde etmekte ve almış olduğu puan neticesinde bölümünü 4 yıllığa yani lisansa tamamlayabilmektedir. Bunun için tabi adayın DGS'de olabildiğince yüksek puan alması gerekiyor ki DGS için üniversiteler tarafından açılan kontenjan sayısı bir hayli düşüktür. Peki 2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı DGS ne zaman yapılacak, DGS 2019 ne zaman?

DGS NE ZAMAN 2019?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlanan sınav takvimi ile DGS'nin hangi tarihte yapılacağı öğrenildi. Buna göre normal başvurular ve geç başvurular Mayıs ayında tamamlandı adaylar ise 30 Haziran 2019 tarihinde DGS'ye girecek. 30 Haziranda girilecek olan DGS'nin sonuçlarının ise önemli bir değişiklik olmadığı sürece 25 Temmuz 2019 tarihinde kamuoyuna duyurulması beklenmektedir. Sonuçların açıklanması ile birlikte öğrenciler okumak istediği lisans bölümünün Türkiye geneli hangi üniversite de kontenjanının açıldığını öğrenmesi ve ilgili kontenjan ile adayın puanına göre başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Başvurular yapıldıktan birkaç hafta ya da gün içerisinde de sonuçların duyurulması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim