Her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından yapılan DGS ( Dikey Geçiş Sınavı) için geri sayım başladı. ÖSYM resmi internet sitesinde DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir takvim yayımladı. DGS sonuçlarının açıklanmasına sadece saatler kaldı ve artık adaylar sonuçların açıklanması için can atıyor.

DGS SONUÇLARI AÇIKLANIYOR!

Haziran ayının son günlerinde yani 30 Haziran 2019 tarihinde düzenlenen sınav için adaylar Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı ile lisans programlarına katılabilecekler. ÖSYM tarafından yayımlanan takvimde DGS sonuçlarının 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacağına yer verildi. ÖSYM geçtiğimiz yıl sonuçları 16:45 te erişime açtı ve buyılda saat 16:45 te sonuç ekranının açılması bekleniyor.

DGS SONUÇLARINA NASIL BAKILACAK? SONUÇ EKRANI 

30 Haziran 2019 tarihinde Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2019-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamladıktan sonra adaylar sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecekler.

Sonuçlar açıklandığında anında bildirim almak için İşin Olsa uygulamasını marketlerden indirebilir ve sonuçlardan haberdar olabilirsiniz.

DGS sonuçlarını bekleyen diğer adaylarda bu grupta. Sende katıl ve sonuç sonrası hep beraber değerlendirmelerde bulunalım. İşte Grubumuz