İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bu sene ilk kez köylere de Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları yapılacak.

15 ile 29 Nisan tarihleri arasında bekçilik alımları için şahsen müracat yapan adaylar için sağlık kontrolleri de tamamlandı. Başvru koşullarını sağlayan, ön sağlık kontrollerindne başarılı bir şekilde geçen adaylar için ikinci aşamda yazılı sınav yapıldı. Yazılı sınavlar iki kategoride yapıldı. Alımlar kapsamında 1. dönem sınavı ile 2. dönem sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından gerçekleştirildi. 120 dakika süren sınavda adaylara 100 soru yöneltildi. 2019/1 sınavlarında 8 bin kişi, 2019/2 sınavlarında ise 187 kişi alınacak. Sınavda ter döken adaylar soruları ve doğru cevap anahtarını merakla beklemekteler. Buna göre MEB bekçi alımı sınav soruları açıklanıyor. A kitapçığı soru ve cevap anahtarı, B kitapçığı soru ve cevap kitapçığı için geri sayım başladı.

BEKÇİ ALIMI SINAV SORU CEVAP KİTAPÇIĞI;

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınav değerlendirmelerinde 100 puan üzerinden başarı olmak için 50 puan yeterli olacak. Doğru cevapların dikkate alınacağı sınavda doğrular yanlışları götürmeyecek. MEB ODSGM resmi internet siteleri üzerinden bugün açıklanacak olan sınav kitapçığının detaylarını aktarmaya devam edeceğiz. Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

BEKÇİ ALIMI SINAV SONUÇLARI;

2019/1 ve 2019/2 çarşı ve mahalle bekçisi sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacak olan sonuçlar 7 Ağustos tarihinde belli olacak.

SINAVA KATILAN DİĞER BEKÇİ ADAYLARIDA BURDA TIKLA VE KATIL

İŞİN OLSA