Kamu personeli olmak isteyen adaylar dikkat! KPSS sınavı için başvurular bitiyor.  Önlisans mezunu olan memur adaylarının, bir çok personel alım ilanında başvuru şartlarından bir tanesi olan KPSS için 12 Eylül tarihine kadar başvurularını tamamlamak gerekmektedir.

2018 KPSS önlisans sınavına girecek olan adayların dikkat etmesi gereken bazı hususları işin olsa ekibi olarak aktarmak istiyoruz.

2018 KPSS Önlisans sınavı 4 Kasım 2018 tarihinde tüm sıanv merkezlerinde yapılacak.

İki yıllık eğitim veren Önlisans programlarından mezun durumda olan ya da mezun olanlar ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS sınavı başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Adayların 28 Ağustos tarihinde başvuru yapmaya başladığı başvurular için 12 Eylül tarihine kadar başvuru adımlarını tamamlamaları gerekiyor. Bunun için ÖSYM resmi internet sistemi üzerinden ya da başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru yapılabilecek.

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylar başvurular için ÖSYM'ye 60 Tl başvuru ücreti ödemesi gerekiyor. Başvuru ücretleri ÖSYM ödemeler sekmesinde kredi kartı ile de yapılabilecek. Banka üzerinden ödeme yapmak isteyenler  başvuru kılavuzunda anlaşmaları bankaları görebilirler.

GEÇ BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Başvuru sürecinde herhangi bir nedenle başvuru yapamayan adaylar için geç başvurular 26 Eylül tarihinde alınacak. Adaylar geç başvuru ücreti olarak 90 Tl ödeme yapmaları gerekli olacak.

Başvuru kılavuzu

Editör: TE Bilisim