Birçok adayın merakla beklediği fakat son 2 yıldır hiçbir alımın yapılmadı Gelir Uzman Yardımcılığı sınavında bu sene de adaylara kötü haber geldi. Özellikle birçok İİBF mezununu yakından ilgilendiren bir alım olmasının yanı sıra az sayıda alımlar sebebi ile adaylar zaten mağdur olmaktaydı. Bu yıl da yapılan açıklama ile birlikte birçok adayın beklentisi boşa gitti. İİBF mezunları, 2 senedir sınava girmek için hazırlanmaktaydı, fakat bu açıklama ile hayallerini gelecek yıla ertelemek zorunda kaldılar.

Alımlar En Son 2017’de Yapılmıştı

KPSS-A kapsamında sınava girdikten sonra kurumların açacağı sınava hazırlanan birçok İİBF mezunu, özellikle Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklan Gelir Uzman Yardımcılığı kadrosu için de çalışmalarını sürdürmekteydi. Bu doğrultuda en son geçen sene sadece 1000 kişilik kadro açacağını duyuran kurum, yine en son 2017 yılında 2.000 kişilik alım gerçekleştirmişti.

Özellikle İİBF mezunlarının her fırsatta seslerini duyurduğu bir konu olarak açılan kontenjanın azlığı her daim gündeme gelmekteydi. Fakat bugün yapılan açıklama ile birlikte adayları üzecek bir haber gündeme geldi. Yakında yapılacak olan 2019 KPSS-A sınavının yanı sıra 2018’de KPSS-A grubundan sınava gire adaylar için herhangi bir kadro açılmamış olup Hazne ve Maliye Bakanlığı’nın bir hatası olarak bu sınava giren adaylar mağdur edilmiştir.

Aynı zamanda yine birçok İİBF’li tarafından beklenen vergi müfettiş yardımcılığı sınavı, geçtiğimiz 2 yılda 800 kişilik kadro açılmasına rağmen 2019’da sınav açılmamıştır. Bu plansızlık sebebi ile binlerce aday mağdur edilmiştir.