2018 yılı Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ne zaman başlayacak? 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan DGS sonuçlarının ardından, ön lisans mezunu olup dört yıllık Lisans bölümlere yerleşmek isteyen yüz binlerce öğrenci ÖSYM'den gelecek açıklamalara kilitlendi. Buna göre 2018 DGS tercihleri ne zaman başlayacağı merakla sorulmakta. İşin olsa ekibi olarak Dikey Geçiş Sınavından yeterli puan alan adayların tercih kılavuz ile yeni açıklamaları  aktarmaya devam etmekteyiz.

DSG TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

16 Ağustos tarihinde açıklanan ÖSYM DGS sonuçları sonrasında 17 Ağustos tarihinde soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını da erişime açtı. 2017 yılı DGS tercihlerine baktığımızda sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından bir hafta aralıkla tercihler alınmaya başlandı. Buna göre 20 Ağustos tarihi itibari ile Kurban bayramı tatilinin tamamlanmasının ardından ÖSYM'den yeni bir açıklamanın yapılmasını beklemekteyiz. 

TERCİH YAPACAK ADAYLARA UYARILAR!

DGS puanı bir yıl geçerli. Tercihler ÖSYM aday işletim sistemi üzerinden yapılacak. Adaylar dikey geçiş yapabilecekleri program kodlarını tercih işlemlerinde başvuru şartlarını, puan türlerini, kontenjanları tercih kılavuzundan inceleyebilecek. Adaylardan 30 tercih alınacak ve daha önce bir programa yerleşenler için ÖBP puanları kat sayısı 0,45 ile çarpılacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim