Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından tamamlanan sınav ve tercihlerin arından on binlerce öğrenci, Lisans programlarına kayıt yapabilmek için 2018 DGS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. 2018 Dikey Geçiş Sınav tercihleri ne zaman yapılmıştı.

Bilindiği gibi ÖSYM 7 Eylülde başlayan DGS tercihleri 14 Eylül tarihinde bittiği duyuruldu. Ön lisans bölümlerden mezun durumda olan ya da mezun olan adaylar Lisans programlara geçiş yapabilmek için tamamlanan tercihlerin açıklanmasının ardından, kazandıkları programlara kayıt yapmaları için kayıt süreci başlayacak.

2018 DGS TERCİH SONUÇLARI;

DGS tercih sonuçlarını sabırsızlıkla bekleyen adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak olan sonuçların ne zaman duyurulacağını merakla sormaktalar. ÖSYM tarafından daha önce açıklanan takvimde herhangi bir tarih belirtilmemiş olması nedeniyle heyecanlı bekleyiş daha da artıyor. İşin olsa ekibi olarak 2017 yılı DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklandığına baktığımızda sonuçlar Ekim ayı ilk haftasında açıklandığını görmekteyiz. 2018 yılında yine 1 Ekim ile 5 Ekim haftasında sonuçların açıklanmasını beklemekteyiz.

İŞİN OLSA