Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan Dikey Geçiş Kılavuzuna göre adaylar 2018 DGS başvurularını 16 Mayıs tarihi saat 09:00 itibari ile yapabilecek. Sınava açık öğretim veya örgün öğrenim ile iki yıllık ön lisans bölümleri son sınıfta okuyanlar ile iki yıllık ön lisans mezunları girebilecek

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

21 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek olan DGS sınavına başvurular https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınacak. Ayrıca başvuru merkezlerinden de başvuru yapılabilecek. 16 Mayıs’da başlayan başvurular için son tarih 24 Mayıs’ta bitecek. Geç başvurular 5 Haziran tarihinde yapılacak.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav başvuru merkezlerinden yapılacak başvurularda 5,00 Tl başvuru bedeli alınacak. Sınav ücreti ise 100 Tl olarak açıklandı. Ayrıca geç başvurularda ise 150 Tl sınav ücreti alınacak.

DGS SINAV TARİHİ;

Açık öğretim Ön Lisans ile Meslek Yüksek Okullarının Ön Lisans programlarından mezun durumda olan ya da mezun olan adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan test sınavı 21 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Sınav saat 10:15’de gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim