Lisans üstü eğitim görmek isteyen adaylar ile akademik kariyer hedefiyle adayların ter döktüğü 6 Mayıs 2018 tarihli ALES Sınavı tamamlandı. Adayların sınav sonrası soruların cevaplarını merak etmekteler. Bir çok aday ALES sınav sorularının açıklanmasını beklemekte. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Türkiye genelinde yapılan ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacağı da adayların en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi. İşte tüm gelişmeler..

2018 ALES SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM Ales sınavı sorularını tüm sınav merkezlerinde tamamlanmasından ardından bir kaç içinde aday işletim sistemi üzerinden açıklamakta. Adaylar sınav kitapçığını inceleyerek sorunların cevaplarını görebilmekteler. ÖSYM'nin sınav soru-cevapları için bir açıklama yapılması beklenmektedir. Bu açıklamayı daha öncesi sınavlara bakarak 2. ya da 3. günde yaptığı görülmektedir. Buna göre adayların sınav sorularını ve cevaplarını 8 Mayıs tarihinde açıklaması beklenmektedir. 

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Bahar dönemi Ales sınav sonuçları ne zaman açıklanacağı en çok merak edilen sorulardan bir tanesi olmaktadır. Ales sınav sonuçları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin açıkladığı takvime göre 7 Haziran 2018 tarihinde açıklanması beklenmektedir. Sınav sonuçlarının T.C. Kimlik numaraları ile birlikte aday şifresi birlikte giriş yapılabilecek. Ales sınavı son yapılan değişiklik ile birlikte 5 yıl geçerli olacak.

Editör: TE Bilisim