Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile yayımlanan duyuru da Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans başvurularının başladığı duyuruldu.

Bilindiği gibi ÖSYM takvimine göre KPSS lisans genel kültür / genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavının 21 Mayıs 2017 tarihinde olacağı bilinmekteydi. Genel olarak başvurular sınavdan 2 ay gibi bir süre önce alınmaktadır ve KPSS lisans sınavında da öyle oldu. Adaylar müracaatlara başladı. Peki KPSS lisans başvurusu nasıl yapılır.

BAŞVURU NASIL YAPILIR

https://ais.osym.gov.tr

Öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans türü başvurusu yapmak isteyen adayların yukarıda belirtilmiş olan linki takip etmesi gerekmektedir. Linki takip edecek olan adaylar başvurusu devam eden sınavlar arasında 2017- KPSS Lisans bölümünü görecektir.

Bu seçeneğe tıklayan adayların gelen bölümden ÖSYM şifre ve T.C. kimlik numaralarını girmesi gerekmektedir. Giriş yapan adayların karşısına form çıkmaktadır. Formu adayların kendilerine göre doldurması gerekmektedir.

Yine adaylar girecekleri oturumları da seçebilir ve sınava girmek istediği bölgeleri de formda belirtebilir. Gerekli işlemlerini yapan adayların önizleme yaptıktan sonra mutlaka kaydet seçeneğine tıklaması gerekmektedir. Aksi takdirde kaydetmezlerse başvuru yapılmamış olur.

Sınav ücretleri oturum başı 60 liradır. Genel kültür ve genel yetenek için adaylar 60 lira verdiği gibi öğretmen adayları eğitim bilimleri ve ÖABT sınavı içinde ayrıca 60 lira daha ödemesi gerekmektedir.