Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iki senede bir B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Bu sınava lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar girebilmekte olup bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda önlisans KPSS sınavının bir hafta erkene alındığı duyurulmuştu. Buna göre Önlisans mezunu adaylar KPSS'ye 16 Ekim 2016 Pazar günü girecek. Adaylar sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağını beklerken sonunda beklenen haber geldi ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Önlisans KPSS sınavı yerlerini açıkladı.

Sorgulama Ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin açıklamış olduğu sınav yerlerini öğrenmek için aşağıda belirtilen siteyi takip etmeniz gerekmektedir. En üstte bulunan 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sekmesine tıklayarak sisteme giriş yapmalısınız. Giriş yaptığınız anda Önlisans KPSS sınavına nerede gireceğinizi öğrenebilirsiniz.

https://ais.osym.gov.tr/

Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavına girmek isteyen adaylar 6 Ekim 2016 tarihinden 16 Ekim 2016 tarihine kadar sınav giriş belgelerinizi alabilirsiniz. Yani sınava gireceğiniz gün dahi belgenizi alarak sınava girebilirsiniz. Önlisans mezunu ya da öğrencileri KPSS'ye 16 Ekim 2016 tarihinde girecek iken, lise yani ortaöğretim mezunu ya da öğrencileri ise KPSS'ye 20 Kasım 2016 tarihinde girecek. Kasımın ikinci haftalarında ise lise KPSS sınavı giriş yerlerinin duyurulması bekleniyor.