2015-YGS-LYS Puan Hesaplama ve Okul Birinciliği İtirazı Hakkında Açıklama Yaptı

Dün ÖSYM tarafından yayınlanan duyuruda 2015 ÖSYS ile ilgili olarak Adayların Diploma Notu Bilgilerinin E-Okul’dan Edinilmesi için Adaylar Tarafından Kontrolü ve Okul İşlemleri Sisteminin açılacağı duyuruldu. Aynı zamanda duyuruda 2015-YGS/LYS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında ve sınavsız geçişle yerleştirme işlemlerinde kullanılacak olan Ortaöğretim Başarı Puanını (OBP) oluşturan diploma notları ve eğitim bilgileri ve 13 Haziran 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapılan çalışmalar neticesinde ÖSYM tarafından MEB e-Okul sisteminden alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydedildiği belirtildi. MEB e-Okul sisteminden sadece diploma notu değil, okul birinciliği bilgisi de alınacak. KKTC okulları bu sisteme dahil olmayacak.

Adaylar 16 Haziran 2015 tarihinden itibaren e-Okul Sisteminden temin edilen eğitim bilgileri https://kkis.osym.gov.tr internet adresinden ilgili okullara ve https://ais.osym.gov.trinternet adresinden kontrol edebilecek.

Eğitim bilgilerinde düzeltme işlemleri için adaylar, 16-19 Haziran 2015 tarihleri arasında kendi okullarına başvuruda bulunabilecek. Adaylar okul birinciliğine ilişkin itirazlarını da okul müdürlüklerine yapabilecek. Okul müdürlükleri Eğitim bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için en geç 19 Haziran 2015 mesai saati bitimine kadar e-Okul Sistemi üzerinden değişikliklerin yapılmasını sağlayacak. ÖSYM, adayların bireysel olarak ya da doğrudan ortaöğretim kurumlarından gelen düzeltme ve değişiklik taleplerini kabul etmeyecek.

20 Haziran 2015 tarihinde düzeltme işlemleri bittikten sonra ÖSYM tarafından eğitim bilgisi MEB e-Okul Sisteminden ikinci kez elektronik ortamda alınarak ÖSYS kayıtlarına yansıtılacaktır. Değişik isteklerinin bundan dolayı 19 Haziran 2015 mesai bitimine kadar MEB e-Okula bildirilmesi büyük önem taşıyor. 21 Haziran 2015 tarihinden itibaren https://ais.osym.gov.tr internet adresinden adaylar MEB e-Okul Sistemindeki güncellenmiş eğitim bilgilerine ulaşabileceklerdir.