2015 LYS Giriş Yerleri ÖSYM Tarafından Açıklandı

2015 Lisans Yerleştirme Sınavı giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar ais.osym.gov.tr'den ÖSYM LYS giriş yerlerini ve sınav giriş belgelerini görebilecek. Konu ile ilgili bir duyuru yayınlayan ÖSYM şu ifadeleri kullandı;

“2015 LYS sınavı 13-14-20-21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak. Adaylar sınav giriş yerlerine ais.osym.gov.tr'den ulaşabilecek. Adaylar sisteme TC kimlik numaralarını yazarak sınav giriş yerlerini öğrenebilecek. Bunun dışında herhangi bir yolla adaylara sınav giriş belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sistemden fotoğraflı sınav giriş belgelerinin dökümanına almak ve bu belgeyi sınav saatinde yanlarında bulundurmak zorundadır. Doküman alırken üzerindeki fotoğrafın anlaşılır olması şarttır. İlgili LYS’ye ait Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Söz konusu sınav giriş belgesi sadece belirtilen LYS sınavı için geçerlidir. Başka bir LYS sınavında kullanılması mümkün değildir. Alınan belgenin ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı bulunmamalıdır. Bu durumda da belge geçersiz sayılacaktır. Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolünün zamanında yapılabilmesi için sınav yerine, sınav saatinden en az 1 saat önce gelmelidir. Adayların sınav yerini sınavdan önce gidip görmeleri yararlarına olacaktır.” Denildi.

LYS’ye girecek öğrencilerin sınav günlerinde İETT tarafından ücretsiz taşınacağının da açıklaması yapıldı. Sınava girecek öğrenciler sınav belgelerini göstererek İETT otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Ayrıca ÖSYM sınava girecek adaylara sınav günü için bir takım uyarılarda bulundu. Adaylar sınava girecekleri gün sınav giriş belgelerinin yanı sıra üzerinde TC kimlik numaralarının yazılı olduğu fotoğraflı kimlik belgesi de bulundurmak zorunda. Kimlik belgesinde soğuk damga basılı olmayan adaylar da LYS sınavına alınmayacak. Süresi geçmiş pasaportla da LYS sınavına girmek mümkün olmayacak. Adaylar bu konuda uyarıldı. Aksi halde adayların mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacaklar.

Editör: TE Bilisim