15 Temmuz askeri darbe kalkışmasının ardından bazı gizli bilgilerde öğrenilmeye devam ediliyor. Bilindiği gibi 2010 yılında düzenlenmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sorularının Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri tarafından çalındığı ve FETÖ'cülere verildiği öğrenildi. Bunun ardından 2010 yılında yapılan KPSS sınavından aldıkları puanlar ile atananlar hakkında soruşturmalar başlatıldı ve on binlerce kişi açığa alındı.

Söz konusu görevden uzaklaştırılan memurlara şu ana kadar verilen paranın da geri iadesi talep edilmekteyken bugün ortaya çıkan yeni bir iddiaya göre 2009 ile 2012 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı ve 2013 yılında düzenlenen Yabancı Dil Sınavı ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavınında sorularının FETÖ'cülere sızdırıldığı öğrenildi.

Ailece Kadro Almışlar

Bilindiği gibi araştırmalar aileler üzerinde yapılmakta olup bazı aile üyelerinin aynı sınav ile yüksek kadrolara yerleşmeleri dikkat çekmektedir. Söz konusu adaylar hakkında araştırma yapıldıklarında sınav düzenlendiği dönemlerde kişinin FETÖ ile alakasının bulunduğu tespit edilmiş ve adayda düzenlenen sınavdan aldığı puanı alacak kapasitesi bulunmadığı öğrenilmektedir.

Buna göre 2009, 2012 KPSS sınavı soruları ile 2016 YDS ve ALES sorularını çalan şahıslar hakkında da işlem yapılması beklenmektedir. Önümüzde ki haftalar içerisinde bu puan türleri ile atanmış binlerce kişinin görevden uzaklaştırılması beklenmekte olup pek çok kişinin de puan türünün iptal olmsı tahmin edilmektedir. Konu hakkında gelişmelerin olması ile sizleri bilgilendireceğiz.