Açıklandığı ilk günden itibaren öğretmen adaylarını merakla beklediği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında tercih ve atama sonuçları bugün açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katılımı ile birlikte yapılan kura çekiminde toplamda 19.873 öğretmen adayı tercihleri sonucunda ilgili illere atanmaya hak kazandı. Farklı alan ve branşlarda eğitim verecek olan sözleşmeli öğretmenler sözleşme imzaladıkları eğitim kurumlarında 3 yıl sözleşmeli ve 1 yıl da kadrolu çalışacak olup eylülde görev başı yapacaklar. Buna göre yerleşen 19.873 adayın taban puanları ve alanlar şu şekilde yer aldı.

Sözleşmeli Öğretmenlik KPSS ve Sözlü Taban Puanları

2019 yılı içerisinde yapıla 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında toplamda 19.873 öğretmen adayının ataması yapıldı. İlgili atama sonuçları bugün belli olmakla birlikte atanan adayların taban puanları da açıklandı. Buna göre işte İşin Olsa olarak sizin için derlediğimiz istatistikler.

En Çok Alım Sınıf Öğretmenliğinde

Bugün yapılan atama kurasın sonrası adaylar branşlarında ücretli öğretmen olarak çalışmaya hak kazandı. İşte 20 bin alımı kapsamında en çok alımın yapıldığı bölümler ve taban puanları şu şekilde.

Tabloya bakıldığında en çok alımın sınıf öğretmenliğinde yapıldığı görülmekte olup ardından İngilizce daha sonrasında ise din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği sonrasında ise okul öncesi öğretmenliği şeklinde ilerlediği görülüyor.

En Düşük Taban Puanı

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı kapsamında 90 farklı branşta alım yapılmış olup adaylar sözlü ve KPSS puanlarının yer aldığı puanlar ile atanmıştır. Buna göre yapılana alımda en düşük taban puanı ile atanan alanlar şunlardır.

Editör: TE Bilisim