Ülkemizde en çok tercih edilen ve sevilen mesleklerden biri de polislik olmakla birlikte her yıl binlerce aday polis gücüne katılıyor. Burada Emniyet Müdürlüğü bünyesinde farklı birimlerde görev yapan polis adayları için yeni bir birimin kurulması gündeme geldi. Bugün tarihli Resmi Gazete’de yer alan habere karar göre uçak kaçırma başta olmak üzere çeşitli hava suçlarının denetlenmesinde yeni polis biriminin görev yapacağı ifade edildi.

Hava Polisi Olma Şartları

Kurulacak olan yeni birimde adaylar hava polisi olarak görev alacak olup birtakım şartları sağlayan adaylar bu birimde yer alabilecek. Buna göre adayların en az ön lisans mezunu ola, kıdemi etkileyen bir ceza almamış olma, ikinci bölge hizmetini bir kez yerine getirme, son iki performans değerlendirme puanının iyi ve olması, son 3 performans raporunun 90 ve üzeri olması, birimin en üst dereceli amirinin onay vermesi ve havacılık personeli için sağlık şartlarını sağlaması gerekecek.

Hava Polisi Çalışma Şartları Nasıl Olacak ?

Hava polisleri öncelikle ilgili alanda eğitim alacak olup hava polisi eğitimlerinin geliştirilmesi, güncellenmesi, gelişen teknolojik şartlara uyum sağlanmasına yönelik çalışmalar uluslararası mevzuat çerçevesinde Daire Başkanlığının uygun göreceği ilgili kurum/kuruluşlar ile Genel Müdürlük ilgili birimlerinin görüşleri alınarak Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Hava polisleri sivil kıyafetli olarak görev yapacaktır. Hava polisinin görevi, görev aldığı uçaktaki mürettebat tarafından bilinir; ancak hava polisinin kimliği yolculardan gizli tutulacaktır. Görevlendirmede Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (THY), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) ve TÖSHİD’e üye olmayan hava yolu şirketleri tarafından, yaz ve kış dönemlerine ait hava polisi protokolü yapılan ülkelere ve Sivil Havacılık Güvenliği Risk ve Tehdit Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenen ülkelere ait uçuş bilgileri, Daire Başkanlığına ilgili havayolu şirketleri tarafından verilecektir.

Tam yönetmelik için: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/10/20191001-1.htm

Editör: TE Bilisim