YKS'ye girmiş olan adaylar için sonuçlar açıklandı. TYT puanına sahip olan adayların beklediği Polis alımları için meraklı bekleyiş devam ediyor. YKS sonuçları sonrası beklenen duyuru henüz yayımlanmadı. Önümüzdeki günlerde beklenen Polis alımları için detaylar nedir? Başvuru şartları nedir? Taban TYT puanı kaç olacak.

EN AZ 2500 POLİS ALIMI BEKLENİYOR!

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından her yıl YKS sonuçları sonrası yayımalanan PMYO polis öğrenci adayı alımları için 2020 yılında da polis adayı alımı yapılacak. En az lise mezunları içerisinden yapılacak alımlarda en az 2500 kişilik kontenjan bekleniyor. Söz konusu PMYO polis alımına kadın ve erkek adaylar başvuru yapabilecek.

TABAN TYT PUANI KAÇ OLMALI?

Son yıllarda yapılan TYT taban puanına göre puanlar 250 ile 270 arasında açıklanıyor. Bu kapsamda son 5 yıl içerisinde aranna taban TYT puanları şöyledir.

2019: 250

2018: 260

2017:260

2016: 270

2015: 270

2020 YILI TABAN PUAN KAÇ OLACAK?

YKS sonuçlarına göre TYT puanına sahip olan ve baraj 250 puanı geçen adaylar başvuru yapabilecekler. 2020 yılı için taban TYT puanı hakkında henüz açıklama yok. Ancak çıkan sonuçlara bakacak olursak 2020 yılı TYT taban puanı 250 olması bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, 
  • Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. 
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.
  • Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak

PMYO İLANI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Geçmiş yıllara baktığımızda Lise Mezunu polis Alımı PMYO ilanı YKS sonuçlarından sonra 15 gün içerisinde yayımlanıyor. 27 Temmuz 2020 tarihinde açıklanan YKS sonuçları ardında ilanın 10 Ağustos 2020 tarihinden sonra yayımlanması bekleniyor.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim