Polis Akademisi Başkanlığı 2024 yılı POMEM polis alımı başvurusu sona eriyor. Polis Akademisi Başkanlığından 4 Nisan 2024 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre 2024 yılı 31. Dönem POMEM kapsamında 7500 Polis alımı yapılacak.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere 2024 yılı Polis alımı hakkında detayları aktaracağız. KPSS Şartı ne Olacak? Esnetilen Yaş Şartı nedir? Diğer şartlar ne olacak? İlan ne zaman Yayımlanır gibi merak ettiğiniz konuların cevabını bu haberimizde alacaksınız.

Başvurular Bayram Sonrası Bitiyor!

2024 Yılı 31. Dönem POMEM Kapsamında Akademiye Lisans mezunu adaylar içerisinden 7500 Polis Alımı yapılacak. Başvurusuna 4 Nisan 2024 tarihi işe başlamış olan süreç kapsamında sona geldik. Bayram sonrası bitecek başvurular için aşağıdaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi: 14 Nisan 2024

75 Bin Aday Seçilecek!

Polis alımı kapsamında adaylar başvurularını KPSS puanı ile gerçekleştirmektedirler. Bu yönde KPSS puan sırası ele alınarak yapılacak değerlendirme kapsamında kadro sayısının 10 Katı aday belirlenerek Ön Başvuru ücreti alınacak ve adaylar sınavlara tabii tutukacak.

7500 Polis Alımı Kontenjan Dağılımı:

Polis Akademisi Başkanlığından gelmiş olan duyuru kapsamında POMEM Polis alımında sadece Lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Bu kapsamda;

  • 6000 Erkek,
  • 1500 Kadın,

olmak üzere toplamda 7500 Polis alımı yapılacak.

Ön Lisans Mezunları İçin İlan Ne Zaman?

Poolis Akademisi Başkanlığı bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak POMEM sözü 10 bin kişilik alım için di bu yönde Ön Lisans mezunu 2500 Polis Alımı yapılacak. Detaylar için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Adaylar sabırsızlıkla ilanın yayımlanmasını bekliyor. İşin Olsa ekibi olarak aldığımız geri dönüşlere göre Ön Lisans mezunu POMEM lere katılmak isteyen adaylar için yeni mğjdelerin Bayram sonrası gelmes bekleniyor.

31. Dönem POMEM Ön Lisans 2500 Polis Alınacak! Neden Kılavuz Yayımlanmadı? 31. Dönem POMEM Ön Lisans 2500 Polis Alınacak! Neden Kılavuz Yayımlanmadı?

31. Dönem POMEM Başvuru Şartları Ne Olacak?

POMEM'e başvuruda bulunmak isteyen adayların belirli şartları sağlamaları gerekmektedir. Bu şartlar genellikle şu unsurları içerir:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Lisans Mezunu olmak,
  • Askerlik hizmetini yapmış veya muaf olmak,
  • Yasal sınırlar içinde yaşamını sürdürmek,
  • Sağlık durumu ve fiziki yeterlilik açısından belirlenen kriterleri karşılamak.

 gibi şartlar arancak.

KPSS Şartı Nedir?

POMEM alımlarında adaylardan KPSS Şartıda aranacaktır. 2022 veya 2023 yılı KPSS Puanı kullanılacağı düşünülmektedir. Buna göre POMEM alımlarında özel olarak,  Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları içiN P3 PUAN türünden en az 48 puan almış olmak gereklidir.

Boy Şartı:

Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.

Yaş şartı nedir?

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak.

2024 Yılı Polis Alımı Ön Başvuru Kılavuzları:

ADAY BELİRLEME ÖN BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ YAKINI DİLEKÇE ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

POMEM BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR BURADA

GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

POMEM Eğitim Süreci Nedir?

POMEM eğitim süreci, adaylara hem akademik hem de pratik bilgileri içeren yoğun bir program sunar. Bu program, polislik mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri ve değerleri adaylara kazandırmayı amaçlar. Eğitim sürecinde genellikle şu konular işlenir:

  1. Hukuk ve insan hakları,
  2. Suç ve suçla mücadele teknikleri,
  3. Silah ve fiziksel eğitim,
  4. İletişim ve müşterek harekât,
  5. İlk yardım ve afet yönetimi.
Kaynak: İşin Olsa