Polis Meslek Eğitim Merkezleri için ilgi oldukça fazla. Polis olmak isteyen kişiler için oldukça cazip olan bu merkezlerde en çok yaş şartı zorluyordu. Özellikle yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları’nda yaşanan kopya olayları sonrasında askıya alınan yaş şartı nedeniyle belirsizliğin hakim olduğu bu alanda, yeni değişiklik ile birlikte esneklik yapılması da bekleniyor.

POMEM Alımlarında Neler Yaşanmıştı?

İlgili düzenlemelerde POMEM için “01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)” şeklinde bir şart bulunuyordu. Fakat 2010 yılı itibari ile alımlar noktalandığı gibi bir sonraki alım 2012 yılında gerçekleşmişti. Arada geçen bu sürede yaş şartını aşan kişilerin POMEM’e yerleşme imkanı bulunmazken yaşanan bu mağduriyet nedeniyle yaş şartında esnekliğe gidilmesi bekleniyor.  Zabıta gibi benzer mesleklerde yaş şartı 35 olurken, polislik için 30 yaş şartının getirilmesi ve alımların yapılmaması kamuda beklenti yarattı.

POMEM Yaş Şartı 32 Olacak Mı?

Şu anda özellikle sosyal medya üzerinden ve kurumlara yapılan yazılı müracaatlar ile durumun çözüme kavuşturulmasını bekleyen adaylar, 2011 yılı nedeniyle yaşanan mağduriyetin giderilmesini istiyor.