Bugün yayınlanan Resmi Gazete kararı ile İçişleri Bakanlığı, Emniyet Teşkilat Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Buna göre polis alımı sağlık şartları, emniyet personeli hakkında düzenlenecek sağlık kurulu raporları da değişti. Karar ile birlikte polis olmak isteyen adayların alımına ilişkin sağlık raporlarında değişikliğe gidildi. Değişen yönetmeliğe göre adayların polis olmak için sınav şartlarını gerçekleştirdikten sonra artık giriş raporu alınması şartı konuldu. Bu noktada polis olmak isteyen öğrenciler A dilimi sağlık şartlarına uymak zorunda olmakla birlikte öğrenci adayları giriş raporlarını tam teşekküllü hastanelerden almak zorunda kalacak.

Emniyet Mensuplarının Şartları da Değişti

Değişen yönetmelik ile ayrıca Emniyet Hizmetleri Sınıfından ayrıldıktan sonra geri dönüş yapan adaylar arasından A-B-C dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar, Emniyet Hizmetleri Sınıfına atanmaya hak kazanacak olup bu noktada D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar Emniyet Hizmetleri Sınıfına atanamayacak. Adayların istemesi durumunda Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında başka bir hizmet sınıfına atanabilecek.

Malul Olarak Görevden Alınabilecek

Değişen yönetmelik ile birlikte adaylar arasında psikiyatrik hastalıkları nedeniyle D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlardan, zaman içerisinde hastalığı nedeniyle görevlerini sürdüremeyen, hizmetlerinden yararlanılamayan, iş güvenliğini bozan veya etrafına tehlike arz edenlerin durumu hakkında sağlık komisyonu karar verecek olup bu noktada adaylardan etrafına tehlike arz edecek şekilde iş güvenliğini bozup bozmadığına dair rapor istenecek ve buna göre karar verilecek.