24. Dönem POMEM başvuru süreci Pazartesi itibariyle başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen bu gelişmeler için 24. Dönem POMEM ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine pekçok polis alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yapılan resmi duyuru ile birlikte önlisans ve lisans mezunu kadın adaylar arasından gerçekleşecek alım için 500 kişi geriye kalan erkek kontenajını için ise 2 bin 500 kişilik kontenjanın ayrıldığı bildirilmitir. 

Başvurular Nasıl Yapılır?

24. Dönem POMEM başvuruları için öncelikli olarak adayların e-devlet şifrelerine sahip olmaları gerekmektedir. E- devlet kapısı şifreleriyle birlikte www.pa.edu.tr adresi üzerinden alımların gerçekleşeceği ve vatandaşların Polis alımlarını yapacakları açıklandı. 8 Nisan itibariyle başlayacak olan alımlar için son başvuru tarihi olarak 22 Nisan 2019 günü beriltildi.

Genel Başvuru Şartları

22 Nisan 2019 tarihine kadar yapılacak olan başvuru alımlarında polis olmak için başvuru yapacak olan adaylardan istenilecek olan başvuru şartları; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, önlisans, lisans mezunu veya bunlara denklik YÖK programına kayıtlı olmak, KPSS sınavından en az 60 (2017) sınavı için (2018) sınavı için ise 70 puan almaları gerekmektedir. Kadınlar için 162 cm'den uzun olmak, beden kitle endeksinin de aralığı 18 ile 27 yaş arasında olmak, silah taşımaya hukuki bir engeli bulunmamak" polis adaylarından istenilen genel şartlardandır. 

Editör: TE Bilisim