Polis alımları ile ilgili en çok merak edilen konular 3 bin kadın polis alımına ilişkin başvurunun sonuçları, 10 bin polis memuru alımının durumu ve başkomiserlik sınavı olarak öne çıkıyor.

3 BİN KADIN POLİS ALIMI

3 bin kadın polis alımı ile ilgili yapılan başvurular 22 Nisan 2019 tarihi itibariyle sona erdi. Adaylar başvurularını yaptı, ancak sonuçlar henüz açıklanmadı. EGM ya da diğer yetkili birimlerden başvuru sonuçlarının ne zaman yayınlanacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

10 bin POLİS ALIMI

10 bin polis alımı konusu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama sonrasında gündeme oturdu. Bakan Soylu tarafından yapılan açıklama "Hem de 13 bin polis vereceğiz. Söz verdim, bunun 3 binini trafiğe vereceğiz bunun 10 binini de Trakya bölgesine de biraz cömert davranacağız. Onlar bugüne kadar sabrettiler, ama şimdi zamanıdır. Bir 10 bin polis alımına daha çıktık, oradan da göndereceğiz, Eylül ayında bir 10 bin polis daha alacağız. Oradan da göndereceğiz. Jandarma asayiş için 25 bin alımımız var." şeklindeydi.

BAŞKOMİSERLİK SINAVI

Başkomiserlik sınavı kısa süre önce yapılan değişiklin sonrasında gündeme gelen bir konu. Bu kapsamda başkomiser olmak isteyen adayların sınav başvurusunu 6-10 Mayıs 2019 tarihleri arasında internet üzerinde nyapması gerekiyor. Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak başvuru sonrasında adaylar sınava girerek başkomiser olma hakkı kazanabiliyor.

Editör: TE Bilisim