İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama! Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinde görevlendirilmek üzere Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanan POMEM alımlarında yaş şartı esnetilecek mi boy şartları ile ilgili adaylardan gelen soruyu cevaplandı.

Bakan Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında gündeme dair pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerle ilgili de değerlendirme yapan Bakan Soylu İstanbul ilindeki pandemi hastanesinin 45 gün içinde tamamlanacağını ifade etti.

POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI;

Polis adayların beklediği alımlardan 26. dönem POMEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna şu ana kadar son aşamaya gelindiğini ifade ederek 15 güne kadar açıklanabileceğini ifade etti.

YAŞ ŞARTININ ESNETİLMESİ;

POMEM alımlarında yaş sınırının 30'dan 32'ye çıkartılıp çıkartılmayacağına da değinilerek boy sınırının düşürülmesinin ve yaş şartının esnetilmesinin mümkün olmadığı ifade edildi. Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için TIKLAYIN

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmak, Lisans mezunu olmak, KPSS taban puana sahip olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve yapılan yaş düzeltmelerinden önceki yaşı dikkate alarak erkek ve kadın adayların 30 yaşından gün almamış olması, silah taşımaya ve silah kullanmaya engel bir hukuki durumun olmaması, sağlık şartlarını taşımak, güvenlik ve arşiv araştırmasının olumlu olması, kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak, siyasi parti üyesi olmamak, alkol uyuşturucu kullanımı nedeniyle tedavi görüyor olmamak, ya da görmüş olmamak, TCK 53. maddedeki belirtilen suçlardan kendini ya da eşinin hüküm giymemiş olarak ceza şartlarına sahip olmak gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim