İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 400 bekçi alımı duyurusu yayınlandı. Son dakika gelişmesi 2020/1 Çarşı ve mahalle bekçisi alımı duyurusu ile 400 bekçi alımı yapılacağı müjdesi gelişmesi detaylarını aktarıyoruz.

Bilindiği gibi pandemi süreci ile birlikte Akademideki eğitimlerin yapılamaması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğündeki personel alımı süreci de durdurmuştu. Adaylar ilanların ne zaman açıklanacağı sorusunun cevabı belli oldu. Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden hangi ilde alım yapılacağı ve kadro sayısı açıklandı. Yakın zamanda yeni bir duyuru daha açıklanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmak, eğitim şartlarında en az lise ve dengi okullardan mezun olmak, fiziki şartlarda 167 cm'den uzun boylu olmak, vücud ile beden kitle endeksinin orantılı olması, 18 ve 27 aralığında olması gerekmektedir. Yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olmak ve üst yaş şartında 31 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir.

POLİS AKADEMİSİNDEN AÇIKLAMA;

7145 sayılı Çarşı ve mahalle bekçisi kanunu kapsamında ve ilgili yönetmelikler hükümlerine göre başvurularda eğitim şartında en az lise mezunu olan, görev yapmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğünde istihdam edilecek 400 bekçi alımı yakın zamanda başvuru şartları ve diğer esaslar pa.edu.tr adresi üzerinden açıklanacak. İşin olsa Sitesi üzerinden gelişmeleri an bean aktarmaya devam edeceğiz. İlan ve başvuru şartları ile ilgili detaylar açıklandığında anında öğrenmek için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlan açıklandığında anında öğrenmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim