Ağustos ayı içerisinde yayımlanması beklnen ilan henüz yayımlanmadı. Uzun süredir adaylar tarafından bekleniyordu. Bu yönde gözler Polis akademisinden gelecek duyuruya dikildi. Peki ilan ne zaman yayımlanır? TYT Taban puanı belli oldu mu? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

LİSE MEZUNU EN AZ 2500 POLİS ALIMI YAPILACAK

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanancak olan PMYO ilanı ile teşkilatta eğitim almak üzere en az 2500 polis adayı alımı yapılacak. Alımlar en az lise mezunu olan adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda yapılan alımları göz önünde bulundurursak 2250 Erkek aday alınacak. 250 kişi ise Kadın adaylar içerisinden yapılacak.

2020 YKS TYT TABAN PUANI KAÇ OLACAK? ADAYLARIN BEKLENTİSİ NEDİR?

2020 Yılı PMYO alımlarında adayardan geçtiğimiz ay yapılmış olan Yükseköğretim Kurumların Sınavı puanarından TYT puanı şartı aranacak. Taban TYT puanı hakkında herhangi bir açıklama Polis Akademisinden gelmedi. Ancak geçtiğimiz dönemlerde yapılmış olan PMYO alımlarında adaylardan 260 veya 250 puan şartları aranacak.

Bu kapsamda adayların beklentisi geçtiğimiz yıl olduğu gibi 250 puan dır.

İLAN HALA YAYIMLANDMADI

PMYO polis alımları için gözler Polis Akademisi Başkanığına dikldi. Uzun süredir ilan YKS Tercih sonuçları öncesinde yayımlanıyordu.. Bu yıl geciken ilan için duyuru geçtiğimiz hafta bekleniyordu. Adayların beklentisi boşa çıktı ve ilan gelmedi. Peki Bu hafta yayımlanacak mı? gibi soruya cevap verecek olursak; Hafta başında yayımlanması olası yüksek bir durumdur.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

Editör: TE Bilisim