İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruda Türkiye geneli Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı karakollarda güven masalarının kurulacağı ve kurulan bu masalarda kadın polislerin görev alanacağını belirterek yakın zaman içerisinde ilanların hazırlanarak kadın polis alımının gerçekleştirileceği belirtilmişti. Bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden Polis Akademisi Başkanlığı tarafından önemli bir duyuru yapıldı ve kadın polis alımı yapılacağı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanığı tarafından ilk yapılan duyuruda önlisans mezunu kadın polis alımı yapılmayacağı alımların sadece lisans mezuniyet grubu üzerinden yapılacağı belirtilmişti. Ancak yeni yapılan düzenleme ile 500 kadın polis alımı yapılacağı da belirtildi. Peki kadın polis alımına kimler başvuru yapabilir detaylar nedir?

70 KPSS ŞARTI ARANIYOR

Önlisans mezunu olan kadın adayların polis alımına müracaat edebilmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmiş olması ve P93 puan türünden en az 70 ile üzerinde puan alması gerektiği belirtildi. KPSS puanı haricinde 30 yaşından gün almamış olmak ve 162 cm ile üzerinde boya sahip olmak şartlarını sağlaması gerekmektedir. Resmi ilan için aşağıdaki linki takip ediniz.

500 KADIN POLİS ALIMI İLANI BURADA

Editör: TE Bilisim