Eğitim düzeyinde en az lise mezunu olan 2500 polis memuru alımı başvuru yapacak adayların, Geçtiğimiz günlerde tamamlanan Yüksek Öğrenim kurumları geçiş sınavından TYT puanlarını gerekli olan asgari düzeyde olması istenilecektir. Kadın ve erkek polis alımı başvuruları için adayların ilk aşama olan YKS sınavından ilk oturumu TYT sınavına girmeleri gerekmektedir. Diğer şartlarda ise;

BAŞVURU ŞARTLARI; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, En az 18 yaşını doldurmuş ve 19 yaşından gün almış olmaları,  üst yaş şartında, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Eğitim düzeyinde en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları, fiziki şartlarda erkek adayların 167 santimden uzun boylu olmak, kadın adayların 162 cm'den uzun olarak vücut - beden kitle endeksinin 18 ve 27 Aralığında olmasa gerekmektedir. Polis Akademisi tarafından açıklanan ilana başvuru için sağlık şartlarının yönetmelikte belirtilen kriterler de olması, arşiv ve güvenlik soruşturmasının olumlu olarak sonuçlanması,  daha önce alkol ve uyuşturucu nedeniyle tedavi görmemiş olmak, halen uyuşturucu ve uyarıcı madde nedeniyle tedavi görenlerde polis memuru alımlarında başvuru yapamayacaklar. Adaylar silah taşımaya herhangi bir hukuki engellinin ya da sağlık engelinin olmaması istenmektedir. Diğer bir şarta ise polis alımında TYT taban puanı ne olur?

ÖNCEKİ YILLARDA KAÇ PUAN BELİRLENDİ!

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından 81 il genelinde gerçekleştirilen YKS sınavı 1. oturum TYT polis memuru olmak isteyen adaylara yönelik önem arz etmektedir. Geçmiş yıllarda tyt taban puanlarına bakıldığında 2019'da 250, 2018 yılında 260 olarak belirlenmiştir.

POLİS OLMAK İÇİN TYT'den KAÇ NET YAPMAK GEREKLİ?

Henüz taban puanlar belirlenmemiş olsa da geçtiğimiz yılda beldenin 260 puan esas alınarak tahmini bir puan hesaplaması yapıldığında adayların ortalama 50 net yapmaları barajı geçmelerini sağlayacaktır. Bilindiği gibi TYT de Türkçe matematik sosyal bilgiler soruları ve fen bilgisi soruları yer alıyor. Bir öğrenci için 20 Türkçe 13 matematik 15 sosyal bilgiler neti olması gerekecektir.

POLİS ALIMI 2020 TYT TABAN PUANI;

2020 TYT sınavının bazı adayların yorumuna göre zor geçtiğini ifade ederek taban puanın düşüp düşmeyeceğini merak etmektedirler. Sizce 2020 TYT taban puanı kaç olmalı yorum olarak yazabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim