Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından eğitim düzeyinde en az lise mezunu olan kadın ve erkek adaylara yönelik olarak 2020 - PMYO alımları yapılması bekleniyor. Polis Meslek Yüksek Okullarında öğrenimlerini tamamlayan polis adaylarının eğitimleri sonrasında EGM bünyesinde göreve başlamayı hak kazanıyorlar. Buna göe polis alımları için 2 bin 500 kişilik kontenjan ayrılabilir. Başvurularda istenilen şartlar ise şu şekilde olabilir.

PMYO İÇİN TYT'DEN KAÇ ALMAK GEREKİYOR

Adayların bu alımlarda en az lise dengi okullardan mezun oluğ ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılacak olan YKS sınavlarından TYT puan türlerinden en az 250,00 puan almak gerekmektedir. Diğer yandan emniyet teşkilatı vazife malulü, şehit eş çocukları TYT'den en az 150,00 puan almaları istenilmektedir.

PMYO İLANI NE ZAMAN AÇIKLANIR? Polis Akademisi Başkanlığının açıklayacağı pmyo ön başvuruları Ağustos ayında beklenmektedir. ÖSYM'nin YKS sınavlarının tamamlanması ve sonuçların açıklanmasının ardından ilanlar açıklanabilir.

PMYO BEKLENEN BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, en az lise mezunu olmaları, tyt taban puanlara sahip olmaları, yaş şartında 18 yaşını tamamlamış,  26 yaşından gün almamış olmaları istenilecektir. Fiziki şartlarda ise bayanlar 162, erkekler 167 cm’den kısa boyda olmamaları, boy ile kilo endekslerinin 18-27 (dahil) arasında olmaları, EGM'de belirtilen sağlık şartlarını taşımaları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, kamu haklarından mahrum olmaması gibi genel şartlar arasında yer almaktadır.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim