İçişleri Bakanlığının ihtiyacı bulunan kadrolarda bekçi ve polis alımı ilanlarını Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün İstanbul ilinde istihdam edilmek üzere 400 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı duyurusunu Polis Akademisi Başkanlığı Ağustos ayı içerisinde duyurdu. Adaylar bekçi alımı ilanı ne zaman açıklanacak merak etmekte. Açıklanan duyuruda kadro sayısı hangi ilde bekçi alınacak detayları kesinlik kazandı.

7245 sayılı kanun kapsamında emniyet hizmetleri sınıfında görevlendirilen bekçiler için 400 erkek kişi istihdam edilecek. Açıklanacak ilanda sadece İstanbul ilinde görevlendirilecek. Eğitim şartlarında en az lise ve dengi okullardan mezun olan adaylar başvuru yapabilirler. Diğer başvuru şartları ise ilan kılavuzunda detaylı olarak açıklanacak. Adayların merak ettiği konulardan bir tanesi de ikamet şartının İstanbul ile mi sınırlı olacağı konusu olmaktadır. 

Lise mezunu polis alımı başvuruları olan PMYO alımı için beklenen sınav sonucu açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 2020 YKS sınavı sonuçlarını açıkladı. 2020 yılı polis alımında TYT sınavı puandan belirli bir puan şartı aranacak. Puan şartı ilanda belli olacak. Daha önceki yıllarda 250-270 civarında olan TYT taban puanının bu senede buna yakın bir puan olmasını beklenmekte. 

YAŞ VE FİZİKİ ŞARTLARI;

Başvuru şartlarında adayların 18 yaşını doldurmuş ve 24 yaşından gün almamış olmak, askerliğini yapanlar için ise 26 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir.  Fiziki şartlarda ise erkek adaylar için 167 kadın adaylar için 162 cm'den uzun boylu olmak gerekmektedir.

BEKÇİ VE POLİS ALIMI İLANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İlanların Eylül ayı içerisinde açıklanması beklenmekte. 14 Eylül ile 18 Eylül haftasında bekçi alımı ilanı gelişp gelmeyeceği merak konusu olmakta. Remsi açıklama gelir gelmez anında işin olsa okuyucularına aktaracağız. Bunun için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın. TIKLAYIN