Lise mezunu polis alımı ile bekçi alımı ilanları ne zaman açıklanacak! Geri sayım başladı

İçişleri Bakanlığının personel kadrolarından bir tanesi olan Çarşı ve mahalle bekçiliği alımı için Polis Akademisi Başkanlığı Geçtiğimiz günlerde 202/1 dönem Çarşı ve mahalle bekçisi alım duyurusu açıkladı. Duyuruda adayların 7245 sayılı Çarşı ve mahalle bekçi kanunu ile ilgili yönetmelik kapsamında başvuru şartlarına sahip olacağı belirtildi.  Bekçi alımında kadro sayısı 400 olarak açıklandı. Adaylar İstanbul ilinde görevlendirilecekler eğitim şartlarında en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları gerekiyor. Kadroda 400 kişilik bir istihdam yapılacak. İlanların bu hafta içerisinde açıklanması gündemde olabilir. Bu kapsamda 31 Ağustos ile 4 Eylül haftasında ilanına açıklanıp açıklanmayacağı merak konusu oldu.

İKAMET ŞARTI OLACAK MI; Bekçi alımı 2020/1. dönem alımları sadece İstanbul İlinde geçerli olacak. Bu kapsamda, adayların İstanbul dışından da başvuru yapıp yapmayacakları ilan ile birlikte açıklanacak. Yönetmelik kapsamında adayların en az 1 yıl süre boyunca başvuru yapacakları illerde ikamet etmeleri gerekli olmakta. Ayrıca askerlik eğitim gibi nedenlerle makul olan süreler de dahil edilecek. Kadro durumuna göre görevlendirmeler ilçe bazlı olarak yapılabilecek.

2500 POLİS ALIMI;

Ölçme Seçme ve Yeleştirme merkezi ÖSYM YKS sınav sonuçlarını açıkladı. Bilindiği gibi 2020 TYT puanı baz alınarak 2500 polis alımı başvurusu yapılması bekleniyor. Adaylardan istenilecek olan TYT taban puanı kaç olacağını merak merakla beklemekteler. Henüz taban puanı belirlenmedi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanacak olan duyuru ile birlikte başvuru şartlarından fiziki şartlar, parkur şartı, TYT şartları da belli olacak. Önceki yıllarda puanla TYT taban puanı 250 ile 260 aralığında bulunuyor. Pandemi süreci nedneiyle YKS sınavlarında taban puanlar düşürüdü ve sınav süresi arttırıldı. Bu durum polis alımı taban puanına yansıyıp yansımayacağı da merak konusu oldu.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim