İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber kanalında bir programa katıldı. Gazeteci Cem Küçük, Süleyman Özışık ve Yücel Koç'un sorularını cevaplandırdı. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından İstanbul ilinde Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı ilanı açıklandı. Buna göre İstanbul ilinde ikamet eden adayların başvuru yapabileceği 400 bekçi alımı başvuruları devam ediyor. Beklenen diğer ilanlardan bir tanesi de Lise mezunu polis alımı PMYO ve POMEM ilanlarının ne zaman açıklanacağıdır. Bakan Soylu'ya çok sayıda aday sosyal medya üzerinden ilanların ne zaman açıklanacağını sordu.

POLİS ALIMI İLANI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI;

İçişleri Bakanı Soylu canlı yayında pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Adayların beklediği lise mezunu PMYO, POMEM alımı ilanlarının ne zaman açıklanacağı konusunda soru program esnasında sorulmadı. Fakat Gazeteci Cem Küçük program dışında bu konuyu sorduklarını ifade ederek, POMEM jandarma ilanları yapılan açıklamada zamanı geldiğinde kurumların ilanları açıklayacağını aktarıldı. İlanlar açıklanır açıklanmaz anında öğrenmek için TIKLAYIN

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI;

Gazeteci Süleyman Özışık sorusunda Polis memurlarının beklediği 3600 ek gösterge ne zaman çıkartılacağı ve bu sorunun uzun zamandır sorulduğunu aktardı. Pandemi nedeniyle mi bir erteleme olduğu soruldu. Polis memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve 3600 ek gösterge için bir müjde var mı sorusu yöneltildi. Bakan Soylu Cumhurbaşkanımızın bu konuda bir talimatının olduğunu, önümüzdeki süreç içerisinde talimatın gereğinin yerine getireleceğini aktardı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim