Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından her yıl alımları yapılan Polis adayları uzun süredir KPSS puanın düşmesini istiyordular. İçişleri Bakanı bu duruma kayıtsız kalmadı ve toplanan talepleri değerlendirerek KPSS puanın düşmesi için yeşil ışık yakılacağını ifade etti.

POLİS ALIMI VE BEKÇİ ALIMINA YOĞUN İLGİ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı TV programında bulunduğu açıklamaya göre, Geçtiğimiz yıllarda alımları yapılan Polis adayları ve Bekçi adayları için başvurular yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Sayısal olarak ise, 10 bin polis alımında 300 bin kişi ve 8500 bekçi alımında 280 bin kişinin başvuru yaptığını açıklayan Süleyman Soylu bu alımların yoğun ilgi gördüğünü ve adayların titizlik ile elemeden geçtiklerini belirtti.

EĞİTİM SÜRESİ ARTIYOR!

Polis alımları için adaylar bir çok elemeden geçiyor.Bu tercihler yazılı ve bazı testlerden oluşuyor. Polis alımlarında eğitimlerin 4 aydan 6 aya çıkacağını ve sonrada 8 aya çıkacağını ifade eden Bakan Soylu polis alırken 2 yıllık Meslek Yüksek Okulları bu döneme geldi dedi.

POLİS ALIMI ŞARTLARINDA 1 İYİ VE 1 KÖTÜ HABER:

iyi Haber: KPSS Puanı Esnetiliyor

İçişleri Bakanı bulunduğu açıklamada adayların büyük çilesi olan KPSS şartının esnetileceğini belirtti. Söz konusu olan Ön lisans mezunları için taban puan olarak belirtilen KPSSP93 puan türünden 70 Puan olan 65 puana indirilmesini düşünüyoruz ve indireceğiz dedi.

Kötü Haber: Boy şartında esnetilme yapılmayacak

KPSS puanın esnetilmesi adayların yüzünü güldürdü. Bir çok ön lisans mezunu adaylar Baraj puanı yüzünden başvuru yapamıyordu. Adayların bir diğer taleplerinden olan boy şartının esnetilmesinde bakan bulunduğu açıklamalarda, Söz konusu olan erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 162 cm olan boy şartı esnetilmeyecek. Boy şartı esnetilmesi durumunda adayların daha da düşürmek isteyeceklerini belirtti ve bu boy şartının uluslararası standart olacağını belirtti.

RENK KÖRLERİNE'DE MÜJDE GELEBİLİR?

Renk körlüğü için polislik alımlarında oldukça yoğun bir tartışmalar yaşandı. Bizlerde defalarca dile getirdiğimiz ve Bakan soylunun da aldığı talepler doğrultusunda Bakan Polis alımı için renk körlüğünde dünyaya açıldığını ve Avrupa'da durumların nasıl olduğunu gözlemleyeceğiz ve bunu değerlendireceğiz dedi ancak yeni alımlara yetişip yetişmeyeceği konusunda bir bilgi vermedi.

POLİS ALIMI İÇİN YENİ HABERLER GELDİĞİNDE HBABERDAR OLMAK VE DİĞER ADAYLARLA YARDIMLAŞMA İÇİN BURAYA TIKLA VE SENDE KATIL

Editör: TE Bilisim