Az Önce Polis Akademisi Başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin Polis Alımı yapılacak. Bu kapsamda ilan yayımlandı ve başvuru süreci hafta başında başlıyor. Süleyman Soylu geçtiğimiz gün yeni polis alımlarının ekim ayından sonra kasın arallık gibi yapılacağını işret etmişti. Ancak ilgili ilan az nce yani 11 Ekim 2019 tarihinde geldi. Bu yönde İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Polis Alımı için detayları aktaracağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

26. Dönem POMEM kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gelmiş olan duyuruya göre erkek ve kadın adaylar başvuru yapabiilecekler. Ayrıca Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaların başvuru yapabileceği polis alım ilanı için kadro dağılımı şöyle;

  • Ön Lisans mezunu 1260 Erkek ve 140 Kadın olmak üzere 1400 polis alınacak.
  • Lisans Mezunu ise, 5040 Erkek ve 560 kadın olmak üzere 5 bin 60 polis alınacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

26. Dönem POMEM polis alımı için adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Bu yönde adayların Türkiye cumhuriyeti vatandşı olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,  Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak Şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Eğitim Şartı: Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

Yaş Şartı: 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak.

Sağlık Şartı: Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak, Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak.

Askerlik Şartı: Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak. 

KPSS İÇİN ADAYLARA MÜJDE !

KPSS puanının düşeceğiniz geçtiğimiz açıklamalrında dile getiren Süleyman Soylu verdiği sözü tuttu ve 25. Dönem POMEM alımında da olduğu gibi KPSS şartı düşürüldü ve bu kapsamda Ön Lisans mezunlarının 65 ve Lisans mezunlarının en az 60 puana sahip olmaları gereklidir. İşte KPSS detay;

Lisans mezunları için 2018 veya 2019 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden 60 önlisans mezunları için 2018 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden 65 taban puan veya üzerinde puan almış olmak.

Ayrıca Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin  (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2018 veya 2019 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az  (48,00),  önlisans mezunları için 2018 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Söz konusu Polis Alımı duyurusu 11 Ekim 2019 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafında gece saatlerinde gelmiş olup başvuru süreci 14 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 25 Ekim 2019 tarihine kadar alınacak başvurular için adaylar öncelike belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Başvurular Polis Akademisi Başkanlığı üzerinde bulunan bağlantı üzerinden yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim