Geçtiğimiz temmuz ayı sonunda yayınlanan ilan ile birlikte binlerce lise mezunu adayın merakla beklediği 25. Dönem PMYO polis alımı şartlar ve başvurusu açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesinde açıklanan duyuruda 2019 yılı içerisinde PMYO kapsamında kadın ve erkek 2 bin 500 polis alımı gerçekleştirilecek. PMYO kapsamında kadın ve erkek polis alım haberine aşağıdaki linkten erişim sağlamak mümkündür. Bunun yanı sıra ilgili 2 bin 500 polis alımı için adaylardan istenilen şartlar ve alım detayları ise haberimizin devamında yer alıyor.

2 Bin 500 Polis Alımı: https://www.isinolsa.com/polis-alimlari/lise-mezunu-erkek-kadin-2500-polis-alim-ilani-yayimlandi-2019-pmyo-h27726.html

PMYO Polis Alımına Kimler Başvuru Yapacak?

Binlerce adayın merakla beklediği alımlardan biri olan polis alımında 25. Döneme ilişkin ilk ilan PMYO kapsamında gerçekleştirilecek olan 2 bin 500 kişilik polis ilanı oldu. Bu kapsamda ilgili alıma başvurmak isteyen adayların sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmakla birlikte bu şartlar şu şekilde açıklanmıştır.

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • 1 Ekim 2019 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 1 Ocak 2019 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,
  • 2019 yılı YKS sınavındaTYT’de en az 250.000 puan almış olmak şartlarını sağlamaları istenmektedir.

Başvuru Şekli

İlan edilen şartları taşıyan adaylar başvurularını Polis Akademisi resmi internet sayfası olan http://www.pa.edu.tr adresinden gerçekleştirecek olup yine bu sitede ilgili alıma ilişkin detaylı bilgiler ve başvuru sayfasına ulaşmak da mümkün olacak.

Editör: TE Bilisim