İlk personeller göreve başladı. Çevre, doğa ve hayvanları koruma polisi alımı nasıl yapılacak? Başvuru detayları!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Emniyet Müdürlüklerinde yeni bir birim kuruldu. Bu kapsamda çevre, doğa ve hayvan koruma büro amirliği ilk personelleri Kocaeli'nde göreve başlayarak hayvanlara doğaya karşı işlenen suçlarla mücadele ye amacıyla görev yapmaya başladılar. Bu personller hayvanlara kötü muamele yapan, işkence, dövme, cinsel yayınlarda kullanıma ve kumarda aracılık eden kişilerle mücadele edecekler. Ayrıca tehlikeli cins hayvan besleyenlerle ilgili idari işlemler yapılacak. Hayvan ve doğa koruma polisleri doğada bulunan hayvanların yazın sıcaktan kışın soğuk nedeniyle olabilecek aç kalma gibi durumları önlemek amacıyla bazı tedbirler alacaklar. Gerekli alanlarda mama su ve yiyeceklerin hayvanlara ulaşmaları sağlanacak. Denetimler önleyici hizmet destekleyici bir şekilde hizmet görülecek. Vatandaşlardan bu birimlerin kurulması ile ilgili çok sayıda olumlu tepkiler geliyor.

DOĞA, ÇEVRE VE HAYVANLARI KORUMA POLİSİ ALIMI NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Buralarda görev yapan personeller emniyet birimlerinde farklı kadrolarda çalışmaktayken birim içi görevlendirme ile istihdam ediliyorlar. Dışarıdan özellikle hayvanları koruma ve doğa polisi kapsamında herhangi bir alım yapılmayacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarda daha önce sertifikasını almış 451 köpeğin narkotik olaylarda olayları müdahale ettiğini ifade etti. Bu birimlerde de görevlendirmeler sağlanacak. Personel alımlarında da netlik kazandı. 260 personel bu birimde görevlendirmek üzere eğitimler alacaklar.

Birime özel olarak araçlar hazırlandı ve kullanılacak teçhisatlar temin edildi. İhbar olayları için Haydi diye bir uygulama üzerinde çalışmalar devam ediyor. Uygulama bir buçuk ay sonra kullanımda olacak. En fazla istihdam Ankara, İstanbul'da ve İzmir illerinde olacak. 160 personel 3 günlük eğitimlerin ardından 81 il genelinde göreve başladılar. Buralarda görev yapılan personelin veterinerlik fakültesi mezunları arasından seçildi. Eğitim alan kursiyerlere İçişleri Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediye başkanlıkları tarafından da eğitimler verildi. Polis memuru kadrosunda olup veterinerlik fakültesi mezunu kamu çalışanları birim değiştirme şeklinde buralarda görev yapabilecekler.

Editör: TE Bilisim